Geboortegetal

Geboortegetal wat zegt dat over JOU!

Geboorte getal

Je geboortegetal geeft je inzicht in je huidige leven. Dit getal wordt berekend aan de hand van je geboortedatum en is dus onveranderbaar en constant door je hele leven. Het vertegenwoordigt je persoonlijke eigenschappen en aanleg.

Het geboortegetal geeft een kijk op jouw reis door dit leven, hoe je omgaat met bepaalde situaties, je passies en je aanleg. Het is een manier om jezelf beter te leren kennen en geestelijk te groeien waardoor je meer open kunt staan voor de vele mogelijkheden die het leven je te bieden heeft.

Je berekent je geboortegetal door de dag maand en jaartal bij elkaar op te tellen. bijvoorbeeld
Iemand is geboren op 12 maart 1995 =  1231995 = 1+2+3+1+9+9+5= 30 = 3+0= 3
Geboortegetal is 3

Bereken hier jouw geboortegetal, je krijgt op deze site veel informatie over jouw persoonlijke geboorte getal

Hieronder vindt je per getal een aantal persoonseigenschappen die bij je geboortegetal horen. Wil je nog meer info klik dan op bovenstaande link voor een uitgebreid verslag van jouw persoonlijke geboortegetal.

Geboortegetal: 1

Element: Vuur

Steekwoorden: : Leiderschap, originaliteit, aanvoerder, ambitie, zelfstandigheid, activiteit, creativiteit

Uitleg: Als één ben je een trendsetter. Je komt steeds met nieuwe ideeën en de uitvoering ervan gaat je makkelijk af. Je bent bereid om te leren, zeker als je hiermee je mogelijkheden kunt uitbreiden. Alles doe je op je eigen manier en door deze eigenschap word je soms als koppig en arrogant gezien. Je bent eerlijk, creatief en beschikt over een scherpe geest. Je doet er wel goed aan wat diplomatieke vaardigheden aan te leren. Je neemt vaak het initiatief en je bent een leider of baas, je kunt anderen enorm motiveren. Je hebt een grote ambitie en een sterke drive voor succes, je wilt dan ook altijd overal de beste in zijn. Qua werk doe je er goed aan om zelfstandig te zijn, je houdt niet van de beperkingen van het moeten werken met anderen en met je zakelijk instinct kom je erg ver. Je raakt snel gefrustreerd door routine. Ben er wel waakzaam voor dat andere ideeën ook goed of zelfs beter kunnen zijn. Het is belangrijk open te staan voor nieuwe ideeën en initiatieven. Vermijd luiheid en uitstelgedrag. Dit zal leiden tot woede en frustratie. Je hebt de neiging dingen te forceren als ze niet zo snel ontwikkelen als dat je zou willen. Jouw vastberadenheid, wilskracht en inventiviteit zijn de sleutels tot je succes en het zal je waarschijnlijk veel persoonlijk en financieel succes brengen. Pas wel dat je niet te egoïstisch in het leven gaat staan, er is meer dan ‘ik’. Je doet er verstandig aan een partner te kiezen die jouw sterke karakter aan kan en balans in de relatie weet te behouden.

Positief: Met je zakelijk inzicht, creativiteit en wilskracht ben je in staat veel te bereiken en je energie positief om te zetten.

Negatief: Explosief, koppig, arrogant, lui, besluiteloos, gesloten, ongeduldigheid

Te Leren les: Meer openstaan voor anderen en je creativiteit inzetten om moeilijke zaken te overwinnen.

Geboortegetal: 2

Element: Water

Steekwoorden: Gevoelig, diplomatiek, intuïtief, spiritualiteit, tact, bescheidenheid, warmte

Uitleg: Je bent erg gevoelig, intuïtief en diplomatiek. Je bent je bewust van je omgeving en daar ook gemakkelijk door te beïnvloeden. De mening van anderen is zeer belangrijk voor je en je kunt je gemakkelijk aanpassen om de vrede en harmonie te behouden. Soms vergt dit veel energie. Je kunt het slachtoffer worden van depressie en gebrek aan vertrouwen, ook kunnen je stemmingen wisselen. Je talenten liggen in persoonlijke relaties en diplomatieke vaardigheden. Je beschikt over de kunst van een diplomaat om anderen te helpen bij het vinden van de gulden middenweg. Je bent geduldig en bescheiden en je beschikt over artistieke en muzikale vaardigheden. Je bent warm en aanhankelijk en je hebt veel liefde te geven, dit heb je ook nodig van je naaste vrienden en geliefden. Je wilt graag geknuffeld worden en veilig worden gesteld. Je voelt je niet prettig in eenzaamheid, je hebt behoefte aan mensen om je heen. Je houdt van schoonheid en aandacht. Je gevoeligheid maakt je zeer emotioneel en kwetsbaar.

Positief: De twee is een zeer zorgend persoon en denk eerst aan de ander dan aan zichzelf.

Negatief: Je aanhankelijkheid en het moeite met het uiten van emoties kan soms leiden tot zelfmedelijden en het gevoel niet begrepen te worden.

Te Leren les: Onthouden dat het in het leven draait om het geven én nemen. Soms geeft de twee meer dan hij neemt.

Geboortegetal: 3

Element: Lucht

Steekwoorden: Creativiteit, sociaal, idealist, spiritueel, expressie, levensgenieter, verbeeldingsvermogen

Uitleg: Als drie ben je een idealist. Je bent erg creatief, sociaal, charmant, romantisch en gemakkelijk in de omgang. Je hebt een sterk ontwikkeld creatief talent. Je bent een kunstenaar in hart en nieren. Je zou kunnen uitblinken in het schrijven, visuele of podiumkunsten. Als je niet beroepshalve betrokken bent op een van deze gebieden, is het het overwegen waard om kunst als een hobby te gaan zien. Je bent zeer fantasierijk, gevat en beschikt over een snelle tong. Je hebt veel enthousiasme en wilt graag alles meemaken en gezien hebben. Je houdt van reizen en elke mogelijkheid daartoe pak je met twee handen aan. Anderen vinden je inspirerend en charmant. Je bent een geweldige verkoper. Je bent vriendelijk en sociaal, aanhankelijk en liefdevol. Je ziet anderen graag gelukkig en je doet er ook alles aan om dit te bereiken. Ondanks je eigen onzekerheid ben je heel goed in staat een ander uit zijn of haar onzekerheid te halen. Je kunt humeurig zijn en je stemmingen kunnen wel eens wisselen. Je hebt moeite met het uiten van je gevoelens en als je in een negatieve stemming bent krijg je niets voor elkaar. Je begint veel dingen, maar je zet niet altijd door. Wees voorzichtig om geen tijd en energie te verspillen aan triviale zaken. Houd uw prioriteiten op lange termijn in perspectief en specialiseer je in plaats van je energie te versplinteren.

Positief: Met jouw creatieve geest creëer je positieve energie voor anderen, je hebt een dienstbare instelling.

Negatief: Humeurig en kritisch. Het uit het oog verliezen van doelen en daardoor pessimistisch worden.

Te Leren les: Meer een realistisch standpunt innemen in het leven.

Geboortegetal: 4

Element: Aarde

Steekwoorden: Discipline, structuur, orde, verantwoordelijkheid, rationeel, traditioneel, soberheid

Uitleg: Als vier ben je verstandig en traditioneel. Je houdt van een ordelijk leven waar alles binnen vast gestelde regels verloopt. Je handelt alleen als je zeker weet wat er van je verwacht wordt en deze verplichtingen neem je zeer serieus. Je bent betrouwbaar, loyaal en stipt. Je vindt het leuk om je handen vuil te maken en hard te werken, je hebt een groot uithoudingsvermogen. Je bent zowel lichamelijk als geestelijk altijd bezig, je richt je continu op de fundamenten van het leven. Je zorgt voor de basis. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en bent erg rationeel ingesteld. Je houdt van de veilige weg, hier heb je ook het geduld voor. Je concentreert je op het creëren van de zekerheid dat het je nooit aan iets zal ontbreken. Pas wel op dat je jezelf niet teveel overlaadt met werk waardoor je niet meer van het leven kunt genieten.

Je wordt aangetrokken door de buitenlucht en je voelt een verwantschap met de natuur, je trekt er af en toe dan ook graag op uit. Zorg dat je hier tijd voor vrij blijft maken, dit zijn de momenten wanneer jij je batterij oplaadt. Je bent bereid om te wachten en je kan koppig en vasthoudend zijn. Je staat niet open voor creatieve oplossingen en bent niet flexibel. Je ervaart vaak frustratie en repressie. Door het vertrouwen dat je uitstraalt trek je gemakkelijk mensen aan. Binnen een relatie ben je trouw en men weet wat men aan je heeft, maar je ben niet erg emotioneel en laat je liefde niet veel zien. Doordat je niet veel begrijpt van emotionele uitingen kan je tactloos overkomen.

Positief: Door je geduld, vastberadenheid en je drang naar zekerheid bouw je een evenwichtig bestaan op. Jouw verantwoordelijkheidsgevoel biedt ook anderen zekerheid.

Negatief: Vastzitten aan de gestelde en bekende paden, terwijl andere manieren wellicht beter en effectiever zijn. Door je rigide instelling en kortzichtigheid kunnen dingen wel eens veel meer energie en tijd kosten dan nodig is.

Te Leren les: Flexibeler zijn en proberen ook je emotionele kant te tonen. Hierdoor zal je meer begrepen worden.

Geboortegetal: 5

Element: Lucht

Steekwoorden: vrijheid, creativiteit, kennis, ongeduld, impulsief, veelzijdig, inventief, dromer

Uitleg: Je houdt van verandering, reizen en avontuur. Je bent een beetje een ontdekkingsreiziger. Je hebt een enorme nieuwsgierigheid en het verlangen om verre plaatsen te zien en exotische volkeren te ontmoeten. De hele wereld is jouw school en je ziet een mogelijkheid om te leren in elke situatie. Je hebt behoefte aan diversiteit, je zit niet graag in een sleur. Je hebt opwinding nodig. Het valt je moeilijk je concentratie vast te houden, omdat je in je hoofd al weer onderweg bent naar de volgende bestemming. Je kunt goed opschieten met anderen en je praat gemakkelijk, maar het uiten van je echte gevoelens vind je moeilijk. Je bent eerlijk en rechtvaardig en je kunt niet stiekem zijn, dit geeft je een schuldgevoel. Meestal durft de vijf veel risico’s te nemen en is geneigd geld snel uit te geven. Geld moet in jouw ogen rollen. Je hebt een snelle en analytische geest. Je kunt ook overmoedig en eigenzinnig zijn. Echter, je bent zeer creatief en je kunt meestal met een opvallend werkbare oplossing komen voor de meeste problemen – jouw eigen of die van anderen. Je kunt ongeduldig en impulsief zijn. Je houd van lekker eten, uitgaan en al het goede wat het leven te bieden heeft. Je moet wel oppassen om hier niet te ver in door te schieten.

Positief: Humor is overal en alom aanwezig in jouw leven. Ook ben je een wereldreiziger en heb je een brede kennis.

Negatief: Veel ideeën maar er komen er uiteindelijk maar weinig daadwerkelijk tot uiting. Op de een of andere manier lijken de zaken maar niet van de grond te komen. Teveel willen en alles moet ook tegelijkertijd. Dit soort energieversnippering komt vaak voor bij de vijf, evenals rusteloosheid en concentratieproblemen.

Te Leren les: Niet altijd te impulsief reageren en proberen om discipline aan te brengen in de dagelijkse bezigheden. Balans vinden in vrijheid en verplichtingen.

Geboortegetal: 6

Element: Water

Steekwoorden: Verantwoordelijk, harmonie, liefde, artistiek, romantisch, vriendelijk.

Uitleg: Je bent idealistisch en je wilt je nuttig voelen en gelukkig zijn. Je bent liefdevol, begrijpend en zeer familie-georiënteerd. Je hebt een talent om geschillen tussen mensen op te lossen tot de tevredenheid van beider partijen. Je weet een of andere manier altijd de gulden middenweg te vinden. Je bent erg gesteld op harmonie en stabiliteit. Je hebt een sterke drang om het voor anderen op te nemen en om te helpen. Je bent in staat om je eigen comfort op te offeren voor anderen. Je hebt een heel groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent zeer gul, vriendelijk, loyaal en een grote leraar. Je bent een trouwe vriend die de vriendschap serieus neemt. Je moet wel weten dat je gewaardeerd wordt. Je ben vatbaar voor vleierij en loven. Kritiek, aan de andere kant laat een zeer schadelijk indruk op je achter. Je neemt dat heel hoog op. Je kunt heel emotioneel zijn en doorslaan in extremen wanneer het gaat om sympathie en sentimentaliteit. Je relatie is gebaseerd op gevoel en warmte en je bent zeer romantisch ingesteld. Je beschikt over artistiek talent. Je hebt een diepe waardering voor schoonheid en kunst.

Positief: Je stelt jezelf ten dienste van anderen en helpt een ieder altijd en overal, zonder dit uit eigenbelang te doen. Dit brengt je grote beloningen in het leven. Je waardeert het kleine, accepteert mensen hoe ze zijn en stelt liefde boven alles.

Negatief: Doordat je zoveel bezig bent met het welzijn van anderen kan je bemoeizuchtig worden. Je leren onderscheid te maken tussen wat je kan veranderen en wat niet. Probeer ook meer te bieden dan alleen een schouder om op uit te huilen.

Te Leren les: Je plichtsbesef is zo groot dat je altijd bezig bent met de nood van een ander. Hierdoor vergeet je tijd vrij te maken voor jezelf.

Geboortegetal: 7

Element: Water

Steekwoorden: Onderzoeker, dromer, meditatie, denker, einzelgänger

Uitleg: Je beschikt over een sterk ontwikkelde geest. Het is jouw instrument voor het onderzoeken van de wereld. Je bent altijd aan het zoeken naar verborgen informatie, je vindt het moeilijk om dingen tegen de nominale waarde te accepteren. Je bent filosofisch en spiritueel georiënteerd. Je komt vaak over als een filosoof en zeer deskundig en soms ook als eenling. Je kunt en moet je specialiseren in een bepaald gebied om volledig gebruik te kunnen maken van je vaardigheden en je natuurlijke intellectualiteit. Je visie op het leven wijkt af van de meerderheid, waardoor je vaak tegen onbegrip aanloopt en je eenzaam voelt. Je bent geneigd om relaties analytisch en rationeel te benaderen. Emoties vertrouw je niet zo snel, beslissingen hangen dan ook niet af van emoties. Je hebt een uitstekende intuïtie. Meditatie of spirituele oefeningen kunnen je helpen om je intuïtieve talenten te ontwikkelen. Je bent niet het type voor een roekeloos leven, dit zal een averechtse uitwerking op je hebben. Je werkt het liefst alleen werken en je bepaalt je eigen tempo, wat over het algemeen langzaam is want de aanhouder wint in jouw ogen. Je maakt de projecten die je start meestal ook af.

U bent erg gevoelig en heb diepe gevoelens, maar je deelt ze niet gemakkelijk en je communiceert ze ook niet. Je wilt graag tijd alleen doorbrengen, maar je moet oppassen om niet te teruggetrokken te leven. Je kunt zeer kritisch, eigenwijs en egocentrisch zijn, kenmerken die kunnen leiden tot veel onvrede, vooral in het huwelijk. Maar eenmaal getrouwd, ben je loyaal en trouw.

Positief: Door je diepere inzicht heb je een brede kijk op het leven. Je vertrouwt op je intuïtie waardoor je hoogtes bereikt die voor anderen vaak onbereikbaar zijn.

Negatief: Je leeft in je eigen wereld en je moet leren wat aanvaardbaar is en wat niet in het grotere geheel. Je moet waken om niet te analytisch, kil en cynisch te worden.

Te Leren les: Deel je emoties met mensen die je vertrouwt en onderhoudt langdurige hechte relaties. Dit zal begrip brengen en balans geven aan je mentale gesteldheid.

Geboortegetal: 8

Element: Aarde

Steekwoorden: leidinggevende, materialistisch, oordeel, sterk, organisatie, ambitie, status, probleemoplosser

Uitleg: Je bent professioneel, direct, je hebt een goed beoordelingsvermogen en je bent vastberaden. Je hebt een talent voor het bedrijfsleven. Je zakelijke aanpak is origineel, creatief en gedurfd. Het is raadzaam om partnerschappen zoveel mogelijk te vermijden. Je bent zeer competitief en nauwe partnerschappen, in het bijzonder wanneer op gelijke basis, kunnen je tot intriges en manipulatie verleiden. Je houdt van een uitdaging, zeker als mensen je op de proef stellen. Je bent efficiënt en je kunt omgaan met grote projecten. Leiderschap is je gave, je hebt een groot talent voor organiseren. Je bent in staat om grote groepen te leiden. Je bent een realist, zelfverzekerd, pragmatisch, ambitieus en doelgericht. Anderen respecteren jou en jouw oordeel. Je bent erg probleemoplossend ingesteld. Je hebt grootse plannen en je wilt het beste uit het leven halen. Je kan niet goed omgaan met geld. Je hebt behoefte aan status en te pronken met materiële zaken. Je bent trots op je familie. Je houdt van gezelligheid en hebt graag mensen om je heen, door je inzicht speel je vaak de bemiddelende rol als situaties uit de hand dreigen te lopen. Je hebt een sterk karakter en je laat mensen duidelijk weten dat jij de baas bent. Je hebt weinig geduld met zwaktes, ongeacht van jezelf of die van anderen.

Positief: Je bent altijd bezig om vooruitgang te boeken, je bezit een groot uithoudingsvermogen en een onuitputtelijke energie. Je wilt alles uit het leven halen en bent zelfverzekerd. Je stelt je op als probleemoplosser door je objectieve houding.

Negatief: Het niet uiten van emoties en alles opkroppen. Je bent bazig, dominant en je wilt altijd op de voorgrond treden en de touwtjes in handen nemen. Je bent materialistisch ingesteld.

Te Leren les: Je moet leren beslissingen te nemen op grond van wat jij wilt in plaats van wat anderen willen. Je moet de kwaliteiten van volharding en overleving ontwikkelen. Jouw houding ten opzichte van moeilijkheden in het leven zal het verschil maken tussen succes en mislukking.

Geboortegetal: 9

Element: Vuur

Steekwoorden: Vergevingsgezindheid, zorgend, filantroop, creativiteit, idealistisch, begrip, sociaal.

Uitleg: Je bent erg zorgzaam, ruimdenkend, idealistisch en genereus. Je hebt met jouw charme geen probleem om vrienden te maken en niemand is een vreemde voor jou. Je beschikt over een magnetische aantrekkingskracht, je bent intuïtief en je werkt graag samen met anderen en bent daarin creatief, efficiënt en verantwoordelijk. Je hebt veel verschillende persoonlijkheden waardoor mensen om je heen je niet altijd begrijpen. Je bent zeer creatief en je bent een natuurlijke entertainer. Je hebt een brede visie op de wereld en je bent sociaal georiënteerd, jij zal altijd eerder aan anderen denken dan aan jezelf. Je zet je ook graag in voor humanitaire hulp. Je bent zeer vergevingsgezindheid, je blijft niet graag in negatieve gebeurtenissen uit het verleden hangen. Je kunt je gevoelens goed uiten, maar soms ook te dramatisch. Je hebt behoefte aan veel aandacht en kan heel emotioneel zijn. Je kan last hebben van extremen en stemmingswisselingen. Je hebt de drang om alles wat je aanraakt te voltooien. Je richt je het liefst op één project wat je af kunt maken in plaats van je aandacht en energie te versnipperen. Je hebt moeite om tevreden te zijn en bent daarom altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. In relaties kun je moeilijk loslaten, maar als jouw liefde wordt beantwoord ben je de ideale partner.

Positief: Je hebt veel liefde te geven en je geeft veel om anderen en hun welzijn. Je ziet de grotere doelen in het leven en besteed niet teveel aandacht aan negatieve gebeurtenissen.

Negatief: Je hebt veel aandacht nodig, krijg je dit niet word je zeurderig. Ook wil je graag je zin doordrijven. Soms heb je je emoties niet helemaal onder controle.

Te Leren les: Let op dat er geen misbruik wordt gemaakt van je vrijgevigheid en sociale houding.